7 съвета за каране на велосипед през зимата

Много от нас прекратяват колоезденето веднага щом метеорологичните условия се влошат, ако и Вие сте едни от тях, значи пропускате ценни ползи, които зимното колоездене може да Ви донесе. Тялото Ви се опитва да поддържа нормална телесна температура, като по този начин загрявате повече и съответно изгаряте повече калории. А в същото време се научавате да използвате кислорода по-ефективно. Пък и карането в снега може да бъде неочаквано забавно!
Представяме Ви 7 съвета, какво трябва и какво не трябва да правите, когато карате велосипед през зимата, за да се чувствате комфортно.

1. Избор на правилно и качествено термо бельоЗадължително е да имате стабилен и качествен долен слой, който може да елиминира нуждата от слагането на няколко блузи. Винаги е добре, над термо бельото, да сложите още един допълнителен слой. Изберете правилното термо бельо и разчитайте на него основно. Също така, не забравяйте, че като излезете, преди да се качите на колелото, трябва да Ви е леко студено. В противен случай, значи, сте сложили излишно много дрехи по себе си, които после ще се чудите къде да приберете, веднага щом загреете.
Препоръчваме Ви Термо бельо SCOTT Base DRI 7/8 Pant, което е изработено от полиестер и мерино вълна, които със сигурност ще ви пазят сухи.
https://scott.bg/bg/termo-belo/6366-termo-belo-scott-base-dri-7-8-pant.html
Ако този вариант не Ви допада, можете да разгледате още предложения тук:
https://scott.bg/bg/44-termo-belo

2. Почиствайте колелото си всеки път след каране

Независимо дали сте в снежната планина или просто карате из снежния град, не забравяйте да почиствате своя велосипед всеки път! Калта, водата и кишата, със сигурност ще бъдат част от Вашето вело преживяване, които за съжаление, могат да причинят корозия и щети с течение на времето върху Вашия велосипед. Някой друг калник също няма да Ви е излишен, за да Ви предпази от калта и кишата:
https://scott.bg/bg/122-kalnici

3. Не пренебрегвайте необходимостта от ръкавици за студено време

Със сигурност, веднага щом повъртите малко и загреете, необходимостта от по-дебели ръкавици ще изчезне. Най-доброто нещо, което можете да направите, е да носите два чифта ръкавици с вас- едни за студено и едни за по-топло време. Поддържането на нормална температура на крайниците е от изключително значение за Вас, най-малкото заради дискомфорта, който се създава, когато Ви е студено. Също така, ако практикувате зимен спорт, идеята да използвате част от зимната си екипировката при каране на колело през зимата, хич не е лоша идея.
Можете да разгледате някои от нашите ръкавици, предвидени за по-студено време.:
https://scott.bg/bg/rkavici-velo/11031-zimni-rkavici-za-koloezdene-scott-minus-s-lastik.html

4. Пазете главата си… от студ!

Cycling Buff | Buff for Cycling | Official Site

Всички знаем, колко е важно да притежаваме необходимата протекция, независимо какъв стил в колоезденето сме избрали, като каската е основен и най-важен компонент. Карайки през зимата, освен да носите своята каска, Ви препоръчваме да имате и защитен слой под нея. Някое бъфче със сигурност ще Ви свърши чудесна работа. Предлагаме разнообразни модели за всякакви метеорологични условия.
Разгледайте тук: https://scott.bg/bg/43_buff
Ако пък държите на максимална защита от студ и вятър, можете да изберете някоя от нашите балаклави:
https://scott.bg/bg/zimni/2186-balaklava-scott-mw.html

5. Хидратирайте се!

 

Това правило важи целогодишно и не трябва да се пренебрегва. През зимата, можете да не усещате, че се потите много, мислейки си, че не Ви трябват много течности, но истината е, че вода трябва да се приема постоянно. Ако носите раница с Вас, най-добре, водата да седи на по-топло място, за да не я приемате много студена.
Разгледайте някои от нашите бидончета за вода, ако още си нямате такова или Ви е време за смяна. Препоръчително е то да се сменя през известно време, тъй като ако е пластмасово, не е добре да се ползва повече от няколко месеца.
https://scott.bg/bg/115-butilki-i-stojki

6. Грижете се за кожата си.

Независимо, че е зима, слънцезащитните продукти не трябва да бъдат пренебрегвани. Това е особено важно, когато има сняг на земята, тъй като снегът може да отразява близо 90 процента от UV лъчението. По този начин, има вероятност кожата Ви сериозно да изсъхне, за това не пренебрегвайте употребата на кремове. Ползването на балсам за устни също не би Ви навредило, а точно обратното!
https://scott.bg/bg/aksesoari/11692-slncezasshiten-vazelin-za-ustni-lyfesystems-mountain-sun-protection.html

7. Забавлявайте се!

Последното, но най-важното правило, е да се забавлявате! Не забравяйте, че колелото винаги би Ви накарало да се чувствате по-добре, пък и работи за Вашето здраве! За активните любители на планинското колоездене, които не практикуват зимни спортове, зимата може да се стори ад, но придържайки се към тези прости правила, сезонът може всъщност никога да не приключи!

Пожелаваме Ви много снежни, смешни и запомнящи се преживявания, въпреки че навън времето не е толкова благополучно!


Този сайт използва  "бисквитки". „Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги.

Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването им.  

Повече информация